
CONSULTANT’S LETTERHEAD


Date
(Contact Requesting Report)

(Entity Requesting Report)

(Address)

RE:  
Non-Reliance Letter

Phase I ESA Report

          
Property Address:

Project or Report #:    

Dear ___________:

CONSULTANT performed a Property Conditions Assessment (PCA) and/or Phase I Environmental Site Assessment (“ESA”) on (dates of original onsite) and issued a report or reports for the above referenced property (the “Report”).  The Report, which is the subject of this letter, was prepared for our client, (original client) (“Client”). Pursuant to the request of our Client, CONSULTANT hereby grants _________________(“RECIPIENT”) permission to view a copy of the Report for reference and background purposes only.  No right to rely upon the Report is granted to RECIPIENT and CONSULTANT shall have no liability to Recipient whatsoever.  
That ESA was conducted and the Report prepared in accordance with “Standard Practice for Environmental Site Assessments: Phase I Environmental Site Assessment Process,” ASTM E-1527-05, which standard was devised to address the site assessment portion of the Standards for Conducting All Appropriate Inquiries (“AAI”) as set forth in 40 CFR 312.  

RECIPIENT UNDERSTANDS AND ACKNOWLEDGES THAT: THE REPORT SPEAKS ONLY FOR THE CONDITION OF THE PROPERTY ON THE DATE OF THE ONSITE ASSESSMENT; PROPERTY CONDITIONS MAY HAVE CHANGED SINCE THE DATE OF THE ONSITE ASSESSMENT; ISSUES MAY HAVE ARISEN FROM EVENTS OR CHANGES THAT MAY HAVE OCCURRED SUBSEQUENT TO THE PREPARATION OF THE REPORT; THE DATE OF THE ONSITE ASSESSMENT WAS MORE THAN 180 DAYS AGO, WHICH DOES NOT COMPLY WITH THE SITE ASSESSMENT REQUIREMENTS OF ASTM E-1527-05 OR AAI; CONSULTANT MAKES NO REPRESENTATIONS AT TO THE CONDITION OF THE PROPERTY; AND NO RIGHT TO RELY UPON THE REPORT IS GRANTED HEREUNDER. 

CONSULTANT makes no representation to any parties, other than RECIPIENT, that they may, in any way or for any purpose, obtain or read the Report or that RECIPIENT may provide all or part of the information to any third party. This letter represents the entire between CONSULTANT and RECIPIENT concerning the Report and supersedes any other prior written or oral representations between the parties.

Very truly yours,

CONSULTANT

__________________

Name & Title
By my signature below, I acknowledge that I have read, understand and accept the above limitations and restrictions governing my receipt of the Report.








______________________________________









Name & Title
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